Over

Greet DerudderMijn naam is Greet Derudder. Ik ben 29 jaar oud (1988), ik ben geboren en getogen in West-Vlaanderen, en sinds mijn studententijd woon ik in het geweldige Gent.

Aan de Universiteit Gent studeerde ik Taal- en Letterkunde (Engels en Nederlands). Mijn interesses binnen de Engelse, Nederlandse en algemene taalkunde zijn zeer uiteenlopend: historische taalkunde, sociolinguïstiek, fonologie, grammatica, taalverwerving, dialectologie ... Naast taalkunde hou ik ook van lesgeven, dus volgde ik ook de Specifieke Lerarenopleiding. Momenteel geef ik les (Engels en Nederlands) aan de UGent en aan het UCT, een job die ik enorm graag doe. Meer gedetailleerde informatie over mijn opleiding en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel.

In mijn vrije tijd zing ik in het Gents Universitair Koor, en speel ik slagwerk in het Gents Universitair Symfonisch Orkest. Ik ga regelmatig als taalmonitrice mee op taalkampen van Roeland, waar ik zowel Nederlands als Engels geef.

Mijn voornaamste interesses zijn dus taalkunde, (hoger) onderwijs, muziek, knutselen, lezen, naaien en andere creatieve bezigheden.

ontwerp gebaseerd op vanero